I ove godine na malonogometnom igralištu s umjetnom travom Gradskog stadiona ”Ivan Kušek Apaš” u Koprivnici održat će se malonogometni turnir Pan Ljetna liga.

Na turniru će nastupiti 12 momčadi koje će se boriti za laskavu titulu prvaka i 20.000 kuna koliko će prvaci spremiti u džep. Viceprvaci će osvojiti 8000 kuna, dok će bronca iznositi 4000 kuna. Četvrto plasirana momčad kao utješnu nagradu osvojit će 1000 kuna.

Turnir će trajati tjedan dana od nedjelje, 30. lipnja pa do sljedeće subote, a na terenima će se moći vidjeti najbolji igrači nogometa iz cijele Koprivničko-križevačke županije.

– Rekao bih da imamo 8 favorita, premda ni jedan od 12 momčadi nije za otpisati i ni za jednu momčad ne bi bilo iznenađenje da osvoji ovogodišnju ligu. Sve momčadi od prošlogodišnjih finalista nastupaju na ligi. Sa zadovoljstvom očekujem početak lige koja počinje ove nedjelje, a igra se još i u ponedjeljak, srijeda, petak i subota kada je na rasporedu veliko finale – naglasio je Tomislav Zalar predsjednik Koprivničke udruge za rekreativni sport.

Jasmina Stričević predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice istaknula je kako Pan Ljetna liga polako prerasta u tradiciju što je i bila prvotna nit vodilja.

– Zahvalila bih dečkima iz udruge koji svake godine ulažu puno truda u organizaciju lige. Trebalo je puno hrabrosti prihvatiti krenuti u ovu cijelu priču. Ove godine kada smo naišli na određene poteškoće, dali su si puno truda kako bi organizirali svima nam dragu još jednu Pan Ljetnu ligu – naglasila je Stričević.

Mišel Jakšić gradonačelnik grada Koprivnice naglasio je ponos ovom sportskom manifestacijom, istaknuvši kako su na nju ponosni svi sportsko nastrojeni Koprivničanci.


– Želio bih zahvaliti dečkima koji su sve ovo organizirali te time ponovno oživjeli tradiciju. Za ovakve projekte nekad se kaže da moraš biti lud ili hrabar, oni su bili oboje i upustili se u to. Bez obzira na sve poteškoće priča ide dalje. Zahvalio bih se i svim ekipama koje su se prijavile, lijepo je znati da priča ide dalje, lijepo je znati da imamo puno dobrih domaćih igrača i da će najbolje od našeg županijskog nogometa biti na županijskoj ligi – zaključio je Jakšić.

U finalnom danu između utakmica za broncu i zlato, odigrat će se revijalna utakmica između amaterske malonogometne reprezentacije Hrvatske protiv selekcije županijskih igrača. Dodajmo još kako baš kao i proteklih godina, finalni će dan prenositi Sportska televizija.

prigorski.hr