Otvorene su prijave za 33. Dane hrvatskog filma koji će se održati od 17. do 20. listopada u karlovačkom Kinu Edison.

Prijave su otvorene za kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta), dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film, namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora ili većinskih producenata koji su nastali između dvaju izdanja Dana hrvatskog filma, odnosno u 2023. i 2024. godini, a da pritom nisu bili prijavljeni na proteklo festivalsko izdanje.

Filmovi se prijavljuju na službenim stranicama festivala do 17. srpnja, a selekciju će provesti petero članova Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Odabrani uratci za službeni natjecateljski program kandidirat će za nagrade Velikog žirija, Nagradu „Jelena Rajković“ Društva hrvatskih filmskih redatelja namijenjenu redateljima do 30 godina starosti, nagradu Glasa koncila „Zlatna uljanica“ te Nagradu za etiku i ljudska prava.

Dani hrvatskog filma predstavljaju, promiču i vrednuju godišnju produkciju kratkometražnog i srednjometražnog filma, a ulaz na sve projekcije i događanja su besplatni.