Izbori zastupnika za 11. saziv Hrvatskog sabora provode se danas u Republici Hrvatskoj. U deset izbornih jedinica bira se 14 zastupnika. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj biraju tri zastupnika u posebnoj izbornoj jedinici, a pripadnici nacionalnih manjina biraju ukupno 8 zastupnika u posebnoj izbornoj jedinici.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati.

Grad Vrbovec je u II. izbornoj jedinici gdje se natječe 14 lista od čega su 3 samostalne liste i 11 koalicija. Otvoreno je 41 biračko mjesto plus jedno za one birače koji imaju prebivalište u drugim izbornim jedinicama.

Sva su biračka mjesta uredno otvorena u 7 sati.

Podsjećamo, neka biračka mjesta na području grada Vrbovca su izmijenjena. Promjene na biračkim mjestima su za stanovnike Luke – glasovat će na adresi Luka 367A u poslovnom prostoru Stjepana Crnekovića. Također, svi stanovnici Juga, Vodovodne ulice i Zagrebačke ulice do brojeva 89 i 90 glasaju u vrtiću u Jugu.

Stanovnici Hruškovice će svoje biračko pravo ostvariti u domu u Mareniću.

-Na području grada Vrbovca u biračim spiskovima upisano je 11.634 birača – rekla je Ljiljana Košić, predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva grada Vrbovca.

vrbovec birači (2) vrbovec birači (3) vrbovec birači (4)