U Osnovnoj školi Đuro Ester danas jer održana svečanost otvorenja novoopremljene informatičke učionice, za koju je informatičku opremu vrijednu 90 tisuća kuna osigurao Grad Koprivnica. Učionicu koja je opremljena s 34 nova stolna računala otvorio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić u nazočnosti svoje zamjenice Melite Samoborec, ravnateljice Sanje Prelogović, profesora i učenika škole.

informatik os djuro ester4

Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović, u ime nastavnika i učenika uputila je zahvale Gradu Koprivnici, istaknuvši kako će nova oprema uvelike olakšati izvođenje nastave, ponajprije kroz izbornu nastavu informatike koja se provodi od petog do osmog razreda i projekt ranog učenja informatike koji se provodi u četvrtim razredima. -Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo vam mogli omogućiti novu informatičku učionicu. Budućnost razvoja, ne samo ove škole nego i grada Koprivnice na vašim je leđima i zato nam je svako ovo ulaganje u vaša dodatna znanja velika čast, ali i prilika za stvaranje naše Koprivnice da bude još bolja. – rekao je Mišel Jakšić.

informatik os djuro ester1

Profesorice informatike Đurđica Lucek i Snježana Mihočka prisutnima su ukratko prezentirale kako izgleda nastava informatike u njihovoj školi i što sve učenici uče na satovima informatike. U OŠ Đuro Ester informatika se predaje od 4. do 8. razreda. U četvrtim razredima to je izvannastavna aktivnost koju pohađa pedesetoro učenika, a od 5. do 8. razreda informatiku pohađa 193 učenika kao izborni predmet. Na informatici učenici uče kako raditi na računalu, od čega se računalo sastoji, uče kako koristiti osnovne programe i aplikacije za rad ne samo za nastavu nego i za svakodnevni život.

informatik os djuro ester3

Osim obrazovnih sadržaja i programiranja, pridaje se velika važnost i na odgojnim sadržajima kako što su sigurnost na internetu i opasnosti na internetu, prevencija nasilja na internetu te kako kritički procijeniti i ocijeniti neki sadržaj koji djeca nađu na internetu.

informatik os djuro ester5

prigorski.hr/koprivnica.hr