Mlada zagrebačka umjetnica Iris Poljan otvorila je likovnu izložbu u Vrbovcu pod nazivom “Usput”. Izložba je otvorena u prostoru vrbovečke Udruge Artoratorij.

Iris ističe kako se u svom umjetničkom radu bavi eksperimentom, istraživanjem mogućnosti medija i kombiniranja tehnika.

– Koristim neslikarske materijale (konac, najlon..) Stvaralački proces baziram na crtežu kojeg zatim razvijam slobodno u odabranoj tehnici. Serija radova „Usput“, koju predstavljam na izložbi u Artoratoriju prikazuje predmete izvezene jednobojnim koncem na prozirnom najlonu. Odabrane predmete (splav, jastuk, posuđe i prometni čunjevi) predočavam izdvojene iz uobičajenih svakodnevnih situacija i lišavam radnje – poručuje umjetnica.

Iris Poljan rođena je 1989. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer grafika, 2008. godine. Godine 2014. diplomirala je na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo u klasi profesora Ante Rašića. Od 2011. aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. 2022. sudjeluje na umjetničkoj rezidenciji u Portugalu. Živi i radi u Zagrebu.
Izložba „Usput“ ostaje otvorena do 6. veljače 2023.

iris

iris naslovna

iris poljan