Sajam poslova Job Fair, koji se ove godine održava sedamnaestu godinu zaredom, službeno je otvoren u srijedu na novoj lokaciji, u zagrebačkom Mozaik Event Centru, gdje se očekuje više od dvije tisuće posjetitelja.

U organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Saveza studenata tog fakulteta i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) dvodnevni sajam, koji se održava 8. i 9. svibnja, okupio je 110 poduzeća iz 15 industrija.

“Ovogodišnja tema transformacije simbolično objedinjuje tehnološke transformacije koje se događaju iz dana u dan i koje se na sajmu predstavljaju studenticama i studentima te transformaciju Job Faira, koji svake godine donosi neke promjene”, rekla je Nikolina Relić Sić, voditeljica karijernih aktivnosti na FER-u.

Dodala je kako, bez obzira na promjene cilj sajma ostaje isti, a to je da studenticama i studentima omogući prilika da se na jednom mjestu informiraju o svim prilikama koje ih čekaju u industriji i pronađu karijerni put koji ih zanima.

Dekan FER-a Vedran Bilas naglasio je na otvorenju kako Job Fair nastoji upotpuniti studentska znanja i iskustva, približavajući im prilike za razvoj karijera uvidom u suvremene tehnologije i problematike te putem mogućnosti ostvarivanja novih kontakata.

”Sveučilišni studiji pripremaju stručnjake i lidere koji će sljedećih nekoliko desetljeća voditi tehnološki i društveni razvoj, zato je važno pomoći našim studentima da čim bolje vide i razumiju aktualne tehnološke i poslovne trendove i kasnije čim kvalitetnije obavljaju posao”, napomenuo je.

Dekan je podsjetio kako su u proteklih godinu dana s Alumni zajednicom pokrenuli nove inicijative i okupljanja, među kojima su i zaklada FER Alumni zaklada te program FER Alumni mentorstva, namijenjen studentima i mlađim alumnima koji od starijih kolega mogu dobiti ili vrlo precizan savjet za konkretno pitanje ili dulju interakciju koja će im pomoći u razvoju karijere.

U dva dana sajma studenti mogu poslušati 12 ‘talkova’ s predstavnicima poduzeća iz različitih sektora i industrija, sudjelovati na pet stručnih radionica te poslušati panel rasprave na teme upravljanja krizom i transformacije poslovnog modela.

Na otvorenju su bili, među ostalima, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Luka Juroš.