Novouređeni restoran Štagelj u Koprivnici svečano je otvoren u petak. Naime, posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na obnovi Podravkinog rekreacijskog centra.
Otvorenje i predstavljanje održalo se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Restoran nakon preuređenja ima čak 290 sjedećih mjesta, a gosti mogu uživati na natkrivenoj terasi na sjednicama pored igrališta.
Po mjerama koje trenutno važe restoran može primiti 180 gostiju. Novost je i dječje igralište s mnoštvo sprava za najmlađe, a krase ga likovi poput medvjedića Lina i Lade, klokana Kvikija i morža Šimeta.
– Sudjelovao sam u projektu od samoga početka, a kao što vidite restoran ima prekrasnu terasu i sjednice za uživanje roditelja s djecom, dok po pitanju gastro ponude imamo veliki asortiman točenih piva te 100 posto arabicu, jedini u gradu, najbolju kavu kao i vanjskih roštilj na kojem pripremamo meso iz domaćeg uzgoja – rekao je Josip Sedić, direktor Podravkine službe ugostiteljstvo i voditelj projekta.
Nakon njega prisutnima se obratio Tomislav Rezo, šef kuhinje koji je svoje iskustvo brusio u najboljim restoranima Hrvatske, ali i izvan nje.
– Imamo tri djela. Standardna kuhinja pod što spadaju pizza i roštilj, zatim dječje menije za naše najmlađe dok ćemo u a la card ponudi pokušati pratiti sezonske namirnice za što bolju kvalitetu jela – objasnio je.
Goran Gerovac iz Koprivnice, pizza majstor koji je dio tima u Štaglju kazao je kako mu je drago što će opet imati priliku koristiti Podravkine proizvode kao što je to činio proteklih godina u Austriji.
– Imamo veliku krušnu peć na plin, izuzetno nova peć koja fantastično radi, a temperatura koju ću koristiti bit će 350 stupnjeva celzijusa tako da je to najbliže talijansko-američkoj recepturi. Najveći izazov nam je bio proizvesti metar pizzu, koju smo uspjeli napraviti i koju jedini u gradu nudimo – rekao je.
Za kraj spomenimo da će restoran raditi svaki dan od 11 do 23 sata.