šŸ–¼ļø|šŸŽ¦ Otvoren novouređeni podravski restoran Å tagelj; osim prekasnog ambijenta jedini u ovom dijelu Hrvatske nude ‘metar pizzu’

30. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno šŸ–¼ļø|šŸŽ¦ Otvoren novouređeni podravski restoran Å tagelj; osim prekasnog ambijenta jedini u ovom dijelu Hrvatske nude ‘metar pizzu’


Novouređeni restoran Štagelj u Koprivnici svečano je otvoren u petak. Naime, posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na obnovi Podravkinog rekreacijskog centra.

Otvorenje i predstavljanje održalo se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloÅ”kih mjera. Restoran nakon preuređenja ima čak 290 sjedećih mjesta, a gosti mogu uživati na natkrivenoj terasi na sjednicama pored igraliÅ”ta.

Po mjerama koje trenutno važe restoran može primiti 180 gostiju. Novost je i dječje igraliÅ”te s mnoÅ”tvo sprava za najmlađe, a krase ga likovi poput medvjedića Lina i Lade, klokana Kvikija i morža Å imeta.

prc Ŕtagelj (26)

– Sudjelovao sam u projektu od samoga početka, a kao Å”to vidite restoran ima prekrasnu terasu i sjednice za uživanje roditelja s djecom, dok po pitanju gastro ponude imamo veliki asortiman točenih piva te 100 posto arabicu, jedini u gradu, najbolju kavu kao i vanjskih roÅ”tilj na kojem pripremamo meso iz domaćeg uzgoja – rekao je Josip Sedić, direktor Podravkine službe ugostiteljstvo i voditelj projekta.

prc Ŕtagelj (15)

Nakon njega prisutnima se obratio Tomislav Rezo, Ŕef kuhinje koji je svoje iskustvo brusio u najboljim restoranima Hrvatske, ali i izvan nje.

– Imamo tri djela. Standardna kuhinja pod Å”to spadaju pizza i roÅ”tilj, zatim dječje menije za naÅ”e najmlađe dok ćemo u a la card ponudi pokuÅ”ati pratiti sezonske namirnice za Å”to bolju kvalitetu jela – objasnio je.

prc Ŕtagelj (16)

Goran Gerovac iz Koprivnice, pizza majstor koji je dio tima u Å taglju kazao je kako mu je drago Å”to će opet imati priliku koristiti Podravkine proizvode kao Å”to je to činio proteklih godina u Austriji.

– Imamo veliku kruÅ”nu peć na plin, izuzetno nova peć koja fantastično radi, a temperatura koju ću koristiti bit će 350 stupnjeva celzijusa tako da je to najbliže talijansko-američkoj recepturi. Najveći izazov nam je bio proizvesti metar pizzu, koju smo uspjeli napraviti i koju jedini u gradu nudimo – rekao je.

prc Ŕtagelj (21)

Za kraj spomenimo da će restoran raditi svaki dan od 11 do 23 sata.

prc Å”tagelj (25) prc Å”tagelj (23) prc Å”tagelj (22) prc Å”tagelj (21) prc Å”tagelj (17) prc Å”tagelj (16) prc Å”tagelj (15) prc Å”tagelj (14) prc Å”tagelj (13) prc Å”tagelj (11) prc Å”tagelj (10) prc Å”tagelj (9) prc Å”tagelj (8) prc Å”tagelj (7) prc Å”tagelj (6) prc Å”tagelj (5) prc Å”tagelj (4) prc Å”tagelj (3) prc Å”tagelj (2) prc Å”tagelj (1) Goran Gerovac Tomislav Rezo Josip Sedić Å tagelj igraliÅ”te Å tagelj izvana

Facebook Comments