Otvoren logopedski kabinet u Vrbovcu. Gradonačelnik Kralj: ‘Sretni smo da će naši roditelji sada u istom prostoru moći dobiti tri vrlo važne usluge’

3. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Otvoren logopedski kabinet u Vrbovcu. Gradonačelnik Kralj: ‘Sretni smo da će naši roditelji sada u istom prostoru moći dobiti tri vrlo važne usluge’


Vrbovec je dobio Logopedski kabinet “La-la-lo” u Ulici Andrije Hebranga 7, a u istom prostoru svoja će vrata ovoga mjeseca otvoriti i kabinet za radnu terapiju “EDU igra”. Na toj adresi i udruga Ronin već dugi niz godina provodi fizikalne terapije za djecu. Sve tri djelatnosti važne za poticanje pravilnog rasta i razvoja djeteta objedinjene su sada u istom prostoru.

– Nakon zatvaranja Logopedskog kabineta Blaži u kolovozu, Grad je intenzivno radio na otvaranju novog kabineta. Grad je uložio puno truda kako bi se otvorila ova podružnica u Vrbovcu. Sretni smo i da će naši roditelji sada u istom prostoru moći dobiti tri vrlo važne usluge. Povećali smo financiranje subvencije za roditelje s 50 kuna na 100 kuna po satu logopeda. Dugi niz godina sufinanciramo i usluge fizioterapeuta. Također počeli smo stipendirati studente logopedije i medicine te smo se na taj način uključili u rješavanje problema nedostatka stručnog kadra. – kazao je gradonačelnik Denis Kralj.

logoped. kabinet

– U kabinetu se provodi logopedska procjena i terapija komunikacijskih, jezično-govornih poremećaja te specifičnih teškoća u učenju. Svi roditelji koji imaju sumnju da u komunikacijskom, govornom razvoju djeteta ne ide sve kako bi trebalo, uvijek je dobro napraviti procjenu i pravodobno intervenirati ukoliko je terapija potrebna. – poručila je voditeljica kabineta Mateja Ljubek Čegec.

Rana intervencija provodi se u suradnji s radnim terapeutom i fizioterapeutom. Usluge radne terapije na istoj će adresi uskoro početi pružati kabinet “EDU igra”. -Provodit ćemo specifične radno terapijske procjene i intervenciju, koja promiče vještine funkcionalne neovisnosti u svim aspektima djetetovog života. Radna terapija potrebna je kod svih stanja i bolesti, koje ometaju izvođenje aktivnosti svakodnevnog života, potrebnih i očekivanih za djetetovu dob. – pojasnila je radna terapeutkinja Katarina Rumiha.

U sklopu udruge “Ronin” pruža se usluga fizioterapeuta za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, koju Grad sufinancira dugi niz godina. Također se provodi i edukacija “baby handlinga” sa zdravom djecom, potreba koja je uočena od pedijatra kao dio prevencije i poticanja uobičajenog psihomotornog razvoja, istaknula je fizioterapeutkinja Monika Gardaš. –To nam je sad vrlo važno jer zbog rastućeg nataliteta i baby booma u Vrbovcu fizioterapeut, logoped i radni terapeut su potrebni kako bismo omogućili roditeljima djelotvoran pristup razvojnim teškoćama. – rekla je Gardaš.

(Dragan Vicković)