U dvorištu dvorca grofa Jankovića u Daruvaru u petak je otvorena 24. Međunarodna izložba vina „Vinodar 2023. – najzabavniji festival vina“.

Najveću daruvarsku manifestaciju otvorio je župan Marko Marušić čestitajući organizatorima na odličnoj organizaciji, a vinogradarima na svemu što čine za bolju i snažniju promociju vina.

„Vi se iz godine u godinu sve više i bolje razvijate, više niste prepoznatljivi samo u Daruvaru i okolici, nego u cijeloj županiji i šire. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uvijek ćete imati podršku”, poručio je župan.

Gradonačelnik Damir Lneniček istaknuo je prekrasan ambijent dvorca grofa Jankovića kao idealno mjesto za uživanje u probranoj vinskoj kapljici stvorenoj u teškim uvjetima.

Čestitke organizatorima uputio je i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek.

„Znamo da je Daruvar još od rimskog doba poznat po proizvodnji kvalitetnog vina i doista mi je drago da je Vinodar postao brend ovog grada”, kazao je Bilek.

Tijekom vikenda održat će se brojni zabavno-kulturni programi, kao i brojne kušaonice vina, dok će večeri biti rezervirane za koncerte zabavne i tamburaške glazbe.