Otkrivena javna tvrtka koja ništa ne radi; ima direktora i tajnicu i prosjek plaće 20.011 kuna

12. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Otkrivena javna tvrtka koja ništa ne radi; ima direktora i tajnicu i prosjek plaće 20.011 kuna


Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije., naziv je tvrtke za koju je Telegram otkrio da već dvije godine nema nikakve ovlasti, odnosno njihovim poslom bavi se druga javna tvrtka kojoj bi ova trebala biti pripojena.

Unatoč tome, od Zagrebačke županije i dalje redovno dobiva godišnju subvenciju, a više od pola tog iznosa odlazi samo na materijalne troškove zaposlenih.

Direktor je istaknuti lokalni HDZ-ovac i bivši gradonačelnik Zeline, Vlado Žigrović. Nismo uspjeli doznati kolika mu je točno plaća, no posve je jasno da nije mala.

Tvrtka Gospodarenje otpadom ima dvoje zaposlenih, njega i tajnicu, a prema objavama na poslovnim servisima, prosječna plaća tamo iznosi 38.719 kuna bruto, odnosno 20.011 kuna neto.

Za pretpostaviti je kako direktor i tajnica nemaju iste plaće te da njegova mjesečna primanja stoga bitno premašuju spomenutih 20.000 neto, piše telegram.hr

Facebook Comments