Otvoreni plamen za sada nepoznatog izvora uzrok je nedavnog požara plovila u vlasništvu 65-godišnjaka u medulinskoj marini, koji se dalje proširio na ukupno 22 plovila koja su značajno oštećena, a još nekoliko zadobilo je manja oštećenja, priopćila je u srijedu istarska policija.

Veliki požar plovila u medulinskoj marini dogodio se prošlu srijedu, 15. svibnja oko 3,55 sati, a u vatrenoj  buktinji  izgorjela su 22 plovila. U požaru nitko nije stradao.

“Policijski službenici su jučer u suradnji s vještacima iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba obavili očevid na brodicama koje su stradale u požaru u Medulinu i utvrdili da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora.

Utvrdili su i kako se požar sa plovila u vlasništvu 65-godišnjaka dalje proširio na ukupno 22 plovila koja su značajno oštećena, a još nekoliko plovila zadobilo je manja oštećenja”, priopćila je danas Policijska uprava istarska.

U požaru je nastala materijalna šteta većih razmjera, a policijski službenici nastavljaju istragu i utvrđivanje  svih okolnosti nastanka požara, dodaje policija.