Nakon prijave zaprimljene 4. lipnja o nestanku 48-godišnjaka iz Bošnjaka, policijski službenici nadležne Postaje granične policije Županja poduzeli su mjere traganja s ciljem pronalaska nestale osobe.

Potraga je završila pronalaskom mrtvog tijela 48-godišnjaka 17. lipnja u bunaru na oranici u Bošnjacima od strane građanina, koji je o pronalasku izvijestio policiju.

Tijelo su iz bunara izvadili vatrogasci, te je prevezeno u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru na identifikaciju i obdukciju.

U NMB u Vukovaru je potvrđen identitet mrtvog tijela, a obdukcijom je utvrđeno kako se radi o nasilnoj smrti 48-godišnjaka.

S obzirom da je iz utvrđenih činjenica proizlazilo da je na štetu 48-godišnjaka počinjeno kazneno djelo, policijski službenici su poduzeli mjere traganja za počiniteljem te 18. lipnja u službene prostorije priveli 30-godišnjaka iz Bošnjaka, gdje je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

Također je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog kojom su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela, a potom je pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u obiteljskoj kući proveden i očevid.

Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Vukovaru, potvrđena je osnovana sumnja kako je 30-godišnjak počinio kazneno djelo na štetu 48-godišnjaka, tako što je oko 1,40 sati 31. svibnja, u dvorištu obiteljske kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 48-godišnjaku zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu, nakon čega je njegovo besvjesno tijelo odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao. Potom je njegovo tijelo bacio u bunar.

Osumnjičeni će danas, 19. lipnja biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.