OTKRIVAMO LOKACIJU Vozači kamiona bit će u karanteni, a imat će osiguran smještaj i hranu

15. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti OTKRIVAMO LOKACIJU Vozači kamiona bit će u karanteni, a imat će osiguran smještaj i hranu

Igor Kralj/PIXSELL


U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zašite Koprivničko-križevačke županije na temu aktualnog stanja oko koronavirusa.

Članovi Stožera raspravljali su o uspostavi karantene za vozače terenih vozila te su dogovorili način funkcioniranja i organizacije rade same karantene. Organizirat će se i parkirališni prostor za kamione, u kojima će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila nakon istovara tereta.

Vozači više neće morati biti u samoizolaciji kao dosad, već će prema potrebi iz karantene odlaziti na put i nakon istovara robe ponovno se vraćati u karantenu.

Neslužbeno doznajemo kako će vozači teretnih vozila s područja Koprivničko-križevačke županije biti smješteni u koprivničkom hotelu Bijela kuća. Kod Hotela je i parkiralište koje bi trebalo ustupiti HŽ infrastruktura, a prostor će osiguravati policija.

Žarko Bašić/PIXSELL

Hranu bi trebao osigurati Stožer, a dezinfekciju prostora bi trebala obaviti koprivnička Veterinarska stanica ili tvrtka Sanitacija d.o.o. iz Koprivnice.

Troškove smještaja za vozače podmirit će država i Odluku o navedenoj lokaciji trebala bi u ponedjeljak potvrditi država.

Dodajmo kako su hrvatske vlasti u nedjelju su zbog epidemije koronavirusa na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana.

U samoizolaciju će sada, među ostalima, morati svi ljudi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade.

mm/prigorski.hr

 

Facebook Comments