Policija je uhitila i pritvorila 49-godišnjaka u čijoj je kući na širem opatijskom području u ponedjeljak pronašla laboratorij za uzgoj indijske konoplje i oko 16 kilograma marihuane te preko 200 stabljika, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Uz 16,1 kilogram marihuane i 224 stabljike indijske konoplje visine od 20 do 198 cm, policija je zaplijenila i 350 sjemenki i nekoliko doza ulja ove biljke, više od 20 reflektora, nekoliko uređaja za vlaženje zraka, ventilatora, filtera i druge opreme za uzgoj indijske konoplje.

Utvrđeno je da je 49-godišnjak od siječnja 2020. do siječnja ove godine u prizemlju i potkrovlju kuće sadio i uzgajao indijsku konoplju te proizvodio marihuanu i ulje kanabisa radi prodaje, navode u policiji.

Droga-Veprinac -mala

Dodaju da se 49-godišnjak, kako bi izbjegao evidentiranje povećane potrošnje električne energije neovlašteno spojio na naponski kabel. Policija je procijenila da je tako oštetio distributera električne energije za najmanje 20 tisuća kuna.

Droga-Veprinac (4)

Kazneno je prijavljen za dva kažnjiva djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te za krađu i predan je pritvorskom nadzorniku. (Hina)