Otkazano 53. Križevačko spravišče | Ured gradonačelnika: Zdravlje i sigurnost građana su na prvom mjestu

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Otkazano 53. Križevačko spravišče | Ured gradonačelnika: Zdravlje i sigurnost građana su na prvom mjestu


Uzevši u obzir nove okolnosti oko povećanja broja novozaraženih osoba od koronavirusa, organizatori Križevačkog velikog spravišča, donijeli su zaključak da nije preporučljivo održati manifestacije i velike koncerte za koje se očekuje dolazak velikog broja osoba i gdje nije moguće ili je otežano kontrolirati pridržavanje mjera zaštite od zaraze (kao što su socijalna distanca, dezinfekcija ruku i dr.).

Slijedom toga, organizator Križevačkog spravišča, Grad Križevci, donio je odluku o otkazivanju manifestacije 53. Križevačko spravišče najavljene za 04. srpnja 2020. godine na trgu Josipa Jurja Strossmayera.

U želji očuvanja zdravlja i sigurnosti naših građana, ova tradicionalno trodnevna, najstarija kulturno-turistička manifestacija u ovom kraju ipak se neće održati ove godine. Budući da želimo ponuditi sadržaje građanima Križevaca i gostima tijekom ljeta, naravno, u skladu s tada aktualnim mjerama i mogućnostima, programi Križevačke ljetne špice će se prilagođavati sukladno eventualnim promjenama epidemiološke situacije i uputama Stožera civilne zaštite RH, poručuju iz Ureda križevačkog gradonačelnika.

Ovdje je riječ o više manjih kulturno-zabavnih događanja na kojima se ne očekuje veliki broj posjetitelja odjednom, kao što bi bilo na Spravišču.

Ovim putem još jednom podsjećamo građane da se pridržavaju preporuka socijalne distance, dezinfekcije i osobne higijene, provjetravanja prostora u kojem borave i nošenja maski u zatvorenim prostorima. Osobna odgovornost i pridržavanja preporučenih mjera važan su preduvjet u sprječavanju širenja novog vala zaraze koronavirusom, stoji u propćenju.