Na Općinskome sudu u Vukovaru u utorak su na zatvorske ili uvjetne kazne osuđena petorica optuženika koje se teretilo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda skupini maloljetnika u napadu u središtu Vukovara 6. siječnja ove godine.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dvije na po 40 mjeseci zatvora, a jedna na kaznu zatvora od 24 mjeseca.

Dvije osobe su osuđene na uvjetne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u bijegu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloljetnika.

Skupina starijih mladića, pripadnika navijačke skupine BBB, napala je 6. siječnja ove godine u večernjim satima u Vukovaru skupinu maloljetnika te je nekolicini nanijela teške tjelesne ozljede zbog kojih su bili hospitalizirani u osječkom KBC-u.

Tjedan dana nakon incidenta u Vukovaru je održan i miran prosvjed roditelja napadnute djece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtijevajući stroge kazne na napadače.

Nakon uhićenja koja su ubrzo uslijedila nakon napada, petorici uhićen određen je istražni zatvor u kojem su se nalazili sve do izricanja sudskih kazni.