Osnovna škola Sveti Petar Orehovec obilježava svoj dan – virtualno!

28. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Osnovna škola Sveti Petar Orehovec obilježava svoj dan – virtualno!


Kako se međusobno povezati u ovo pandemijsko doba? Kako surađivati s učenicima i učiteljima u online nastavi?
OŠ Sveti Petar Orehovec provela je projekt pod nazivom Kaj naš moderni, koji je ovoga tjedna u svom završetku. Još jesenas raspisan je natječaj za učenike.

Trebalo je napisati stihove na svom mjesnom govoru. Na natječaj je pristiglo 150 učeničkih radova. Zatim je stručni žiri izabrao 20 najuspješnijih pjesama po njihovom mišljenju, od kojih je opet izabrano 10 pjesama koje su uglazbili učitelji. Jedan učitelj je napravio aranžmane, izabrana su djeca/pjevači s kojima su pjesme uvježbavali učitelji mentori, a pjesme su snimljene u studiju Kum u Križevcima.

Ovoga tjedna birala se najbolja pjesma prema glasovima učenika i zaposlenika naše škole. Nagrada za najbolju pjesmu je ljetovanje u Dječjem odmaralištu na Pagu za autora stihova i izvođača. Ostale pjesme pristigle na natječaj objavljene su u virtualnoj zbirci koja nosi isti naslov kao i projekt „Kaj naš moderni“ zajedno s likovnim radovima učenika naše škole.

Pjesme će biti snimljene na nosaču zvuka, dok će dio zbirke biti objavljen u tiskanom izdanju. Čitav projekt prati pozitivna atmosfera, puno truda i rada, ali i radosti, kako zbog puta tako i zbog cilja. Ovaj projekt financijski je potpomognula Općina Sveti Petar Orehovec.

Pobjednicima čestitamo na osvojenoj nagradi, a svim učenicima i zaposlenicima škole čestitamo Dan škole!

Zbirku pjesama i likovnih radova pogledajte u nastavku…

 

Facebook Comments