Osnovan Ogranak Damir Bajs Nezavisne liste u općini Veliki Grđevac | Zvonimir Nejedli izabran za predsjednika

17. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Osnovan Ogranak Damir Bajs Nezavisne liste u općini Veliki Grđevac | Zvonimir Nejedli izabran za predsjednika


Damir Bajs Nezavisna lista nakon osnivanja ogranaka stranke u općinama Ivanska i Šandrovac te gradu Grubišnom Polju osnovala je ogranak stranke i na području općine Veliki Grđevac.

Na osnivačkoj skupštini u Velikom Grđevcu okupilo se 30-ak članova koji su za predsjednika izabrali Zvonimira Nejedlija, a za zamjenika predsjednika Ivana Čera. Također, izabrani su i članovi Predsjedništva te tajnica ogranka.

Na osnivačkoj skupštini tema nije bila samo osnivanje ogranka i izbor predsjednika i ostalih tijela stranke, nego i predstojeći parlamentarni izbori gdje stranka nastupa u okviru Restart koalicije.

Župan Damir Bajs i predsjednik Damir Bajs Nezavisne liste tom prilikom je naglasio da je kao nezavisni župan imao pozive od niza političkih opcija za nastup na parlamentarnim izborima. Moje je pravo, kaže župan Bajs, da u konačnici i temeljem povjerenja građana koje su mi dali, a bez obveza prema ikome, izaberem s kim ću nastupiti na parlamentarnim izborima.  Odluka je bila da se na izbore izađe zajedno s Restart koalicijom, jer nakon dvije Vlade HDZ-a potrebna je promjena, zaokret i novo viđenje politike, a jedina moguća alternativa jest Restart koalicija, naglasio je župan Bajs.

HDZ je u svom izbornom programu objavio da će nastaviti projekt Slavonije i pokrenuti ulaganja u Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu, Gorski kotar i otoke. HDZ je time bio jasan i iskren, rekao je župan Bajs, i dao naznaku da u tom programu nema ovog dijela Hrvatske ni naše županije i da ako HDZ pobjedi od Vlade ne možemo očekivati ništa.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima oko 700 milijuna kuna prvenstveno europskih investicija, od gradnje bolnice do obnove 44 škole i najveći je investitor u ovom dijelu Hrvatske, ali to je naša granica. Presudni element je da i država bude investitor kao i u nizu drugih županija, jer bez toga upitna je budućnost ovog dijela Hrvatske i nama treba ono što već drugi imaju poput brze prometnice, zaključio je Bajs.

Nakon osnivanja ogranka Damir Bajs Nezavisne liste u Ivanskoj, Šandrovcu, Velikom Grđevcu i Grubišnom Polju pristupit će se osnivanju i drugih općinskih i gradskih ogranaka na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a temeljem porasta broja članstva i potrebe da stranke ne djeluje više samo na županijskoj ravni, već da ima i svoje ogranke na području cijele županije.

Facebook Comments