ORUŽANA PLJAČKA Iz ljekarne ukrali 68 bočica s lijekovima

21. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika ORUŽANA PLJAČKA Iz ljekarne ukrali 68 bočica s lijekovima

Ilustracija/Foto: Pu zagrebačka


U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 43-godišnjakom osumnjičenima da su počinili razbojništvo i tešku krađu provaljivanjem. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 20. rujna oko 10,20 sati u Šibeniku, s ciljem pribavljanja potrebnih lijekova, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, ušli u ljekarnu i uz prijetnje 43-godišnjoj zaposlenici otuđili ukupno 68 bočica s lijekovima te se udaljili.

Brzom reakcijom policijskih službenika pribavljena su saznanja o mogućim počiniteljima koji su nakon 20-ak minuta pronađeni u objektu u blizini mjesta počinjenja razbojništva, u kojeg su prethodno provalili, nakon čega su uhićeni i privedeni u prostorije policije.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljena je pretraga objekta gdje su osumnjičeni uhićeni, kojom prilikom su pronađeni otuđeni lijekovi kao i pištolj, 60 komada streljiva i jedan plastični pištolj. Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.