Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Zagrebačke županije organizirao je proteklog vikenda u Samoboru i pored jezera Kipišće u Strmcu (Sveta Nedelja) 1. Festival sportske rekreacije Zagrebačke županije. Obuhvatio je niz rekreativnih i preventivno zdravstvenih aktivnosti – nordijsko hodanje, biciklizam, aerobik, planinarenje, tai-chi, jogu, nutricionističko savjetovalište, mjerenje šećera i krvnoga tlaka.

„Građanima želimo predstaviti udruge za rekreaciju, pokazati im čime se one bave“, rekla je Ljiljana Šurbek Bošnjak, predsjednica SSR-a „Sport za sve“ Zagrebačke županije. Projektom „Sport za sve“ građanima se želi približiti tjelesna aktivnost kao zdrava navika i prevencija zdravlja, a kroz Festival sportske rekreacije dodatno ih educirati o prednostima bavljenja tjelesnim vježbanjem.

rekreacija-200523-_autor_fotografije_drazen_kopac_1.jpg__648x432_q85_subsampling-2

„Dobro znamo da se nikada nije živjelo stresnije. Kako bismo mogli opstati u ovome svijetu, u svakodnevnoj žurbi, moramo barem pola sata dnevno odvojiti za sebe, za rekreaciju. Ako se ne možemo baviti klasičnim sportom nema isprike ne uključiti se u aktivnosti koje organiziraju udruge za sportsku rekreaciju“, otvorivši Festival rekla je Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije.

rekreacija-200523-_autor_fotografije_drazen_kopac_3.jpg__648x432_q85_subsampling-2 rekreacija-200523-_autor_fotografije_drazen_kopac_4.jpg__648x432_q85_subsampling-2