Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv državljanina Sjeverne Makedonije (1979.) kojega tereti za krijumčarenje gotovo 250 kilograma marihuane iz Albanije.

Tužiteljstvo je izvijestilo da se optuženi od kraja 2022. do 6. siječnja 2023. povezao s najmanje dvije zasad nepoznate osobe iz Albanije te s više osoba iz Njemačke radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane zbog daljnje preprodaje u Njemačkoj.

“Nakon što su osobe iz Albanije, sukladno planu i dogovoru, nabavile 247,4 kilograma marihuane s njima je okrivljenik, za novčanu naknadu od 20.000 eura, dogovorio mjesto, vrijeme, način preuzimanja i krijumčarenja te isporuku droge osobama u Njemačkoj”, navodi Uskok.

Dodaju da je potom teretnim vozilom s prikolicom otišao u Albaniju gdje je natovario legalni teret – začinsko bilje s odredištem prijevoza u Njemačkoj, ali i 20 vreća u kojima se nalazila marihuana.

U Njemačkoj su ga, po tvrdnjama tužiteljstva, trebale dočekati osobe radi preuzimanja krijumčarene droge, ali je 6. siječnja 2023. zaustavljen na Bajakovo, prilikom ulaska u Hrvatsku iz Srbije.

Carinskom i graničnom kontrolom te izvršenom pretragom u teretnom prostoru priključnog vozila pronađene su vreće s 247,4 kilograma marihuane, podsjeća Uskok koji je za optuženika zatražio produljenje istražnog zatvora.