Nakon što su s njim u noćnom klubu pili alkoholna pića, pijano stanje zaposlenika antikvarijata iskoristila su dvojica lopova te, nakon što mu je jedan od njih ukrao ključeve, iz antikvarijata ukrali više od 153 tisuće eura vrijedne satove i nakit, nakon čega ih je policija otkrila i uhitila.

Iz zagrebačke policije u ponedjeljak su izvijestili kako 38-godišnjaka i 58-godišnjaka sumnjiče da su prije tjedan dana, zajedno s još tri osobe, u noćnom klubu opili zaposlenika antikvarijata sa namjerom da ga pokradu.

Navode kako ga je 38-godišnjak pozvao na druženje, gdje su im se pridružili 58-godišnjak i još jedna nepoznata muška osoba.

Potom su svi zajedno otišli u noćni klub na području Novog Zagreba i nastavili piti alkoholna pića.

U jednom trenutku, jedan od osumnjičenika je iskoristio alkoholiziranost oštećenog te mu iz jakne uzeo ključeve antikvarijata koje je preuzeo 58-godišnjak, a koji je zajedno s još jednom nepoznatom osobom pomoću tog ključa ušao u antikvarijat u Praškoj ulici.

Iz njega su uzeli 12 ručnih satova, više komada dragog kamenja te zlatni i srebrni nakit u vlasništvu antikvarijata i osoba koje su predmete tamo donosili na komisionu prodaju ili popravak.

Nakon provale, osumnjičenici su se vratili do noćnog kluba gdje su nastavili druženje sa zaposlenikom antikvarijata, a s kojim se za vrijeme provale družio spomenuti 38-godišnjak.

Nakon nekog vremena, vratili su ukradene ključeve prikazavši da su pali na pod te potom nastavili druženje u kasinu u Buzinu do jutarnjih sati.

U policiji kažu kako su 38-godišnjak i 58-godišnjak uhićeni u subotu na području sisačko-moslovačke policije te privedeni na kriminalističko istraživanje tijekom, za kojega su zagrebački policajci potvrdili svoju sumnju da upravo njih dvojica stoje iza provale.

Nakon dovršene istrage dvojac je predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće.

Policija nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih osumnjičenih osoba.