Od 10. do 12. studenog u Križevcima se održava 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Svečano otvorenje sajma održano je u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Na sajamskom prostoru izlaže i OPG Bedeković. Renata Bedeković nam je rekla kako dolaze iz srca Turopolja iz Vukomeričkih Gorica.  -Uzgajamo crnu slavonsku svinju i bijelu na obroncima Vukomeričkih Gorica. Certificirani smo proizvođači, ušli smo u projekt Grada Zagreba “Plavi ceker” kao najbolji proizvođači suhomenatih proizvoda. Naši proizvodi ne sadrže nikkave aditive, nitritne sole povezivače, isključivo imamo od dodataka samo sol, domaći češnjak i ljutu papriku.

Kulen nam je “best proizvod”, ali sav smo već prodali. Imamo kobasice, kobasice za kuhanje, čvarke, špek, bijelu slalinu, kare, šunke od crne slavonske svinje, tlačenice, krvavice i brojne druge proizvode. ovdje smo četvrti puta i zadovoljni smo organizacijom i kupcima na sajmu. Iz križevaca idemo praznih posuda, sve prodamo.

bedekovic

Imamo dva sina i stariji sin se okrenuo poljoprivredi i to nas veseli. Obrađujemo 100 hektara zemljišta pa imamo hranu za svoje pajceke. Od države i lokalne zajednice nismo dobili ni jednu lipu ni milimetra zemljišta. Pošto živimo u najrazvijenioj lokalnoj zajednici u Gradu Zagrebu, nemamo nikakve potpore od sadašnjeg gradonačelnika Zagreba, a ukinuo nam je i Ured za poljoprivredu. Kad pogledam sve druge županije kako brinu o svojim proizvođačima mi smo u Zagrebu jedna velika nula – kazala je Renata Bedeković i dodala kako se nikad nije dogodilo da je kupac vratio proizvod koji je kupio na njihovom OPG-u.