Svečanost dodjele ugovora za 94 projekta teža od 50 milijuna eura, koji će u dječjim vrtićima diljem Hrvatske otvoriti 5080 dodatnih mjesta, održana je u Zagrebu.

Dodjeljujući ugovore vodstvima gradova i općina, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je kako je cilj Vlade da na kraju trećeg poziva za financiranje u Hrvatskoj 97 posto djece bude obuhvaćeno najranijim obrazovanjem, a da je prije pandemije taj broj iznosio 78 posto.

Čestitajući potpisnicima ugovora u društvu ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i ravnatelja SAFU Dragana Jelića, Plenković je kazao da Hrvatska povećava kapacitet dječjih vrtića kako bi dostigla taj cilj.

Zagreb: Dodjela ugovora za izgradnju i opremanje vrtića

S prvim pozivom koji je iznosio 163 milijuna eura, kojim je predviđena izgradnja i dogradnja 248 dječjih vrtića, drugi poziv je dodao 50 milijuna eura u 94 dječja vrtića. To je ukupno 342 ulaganja i 21 tisuća novih mjesta u vrtićima, kazao je Plenković.

Naglasio je kako karta rasporeda investicija pokazuje da je središnja vlast vodila računa o ravnomjernom razvoju Hrvatske bez obzira gdje se nalazio grad i koja je politička opcija u njemu na vlasti.

Općini Sveti Petar Orehovec dodijeljeno je 324.906,00 eura za dogradnju vrtića u Gornjem Fodrovcu. Ovo je drugi natječajni krug, a u prvom krugu Općina Sveti Petar Orehovec dobila je isti iznos za dogradnju vrtića u Svetom Petru Orehovcu. Ugovor je potpisao općinski načelnik Franjo Poljak.