U prostorijama Društvenog doma u naselju Velika Mučna u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je svečano obilježena 31. godišnjica osnutka Općine Sokolovac.

Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec koji je u uvodnom govoru zahvalio svim članicama i članovima Vijeća na konstruktivnoj suradnji tijekom protekle godine istaknuvši kako su sve odluke Vijeća bile usmjerene na stvaranje još boljih životnih uvjeta za mještane Sokolovca i svih naselja.

Uzvanicima se potom obratio načelnik Općine Vlado Bakšaj te se osvrnuo na realizirane projekte u posljednjih godinu dana posebno u pogledu prometne i komunalne infrastrukture, naglasivši kako se u sva 32 naselja koja čine područje općine neumorno radi na podizanju standarda.

„Kod nas su svi jednaki i ne favoriziramo nikoga, nego želimo svima omogućiti dostojne i kvalitetne životne uvjete. Hvala Županiji, Vladi RH, ministarstvima, PORA-i, Gradu Koprivnici i brojnim tvrtkama s kojima surađujemo što nam pomažu. Mnogo smo toga napravili, posebno u dijelu komunalne i prometne infrastrukture – od izgradnje kanalizacije i cesta koje smo modernizirali, napravili smo preko 103 kilometra vodovoda za naše mještane što je velika stvar. U planu je modernizirati još četiri ceste, krenuti s izgradnjom kanalizacije u Sokolovcu te završiti dom u Lepavini. Velika je potreba u naših 32 sela, no nastavit ćemo s predanim radom i siguran sam da ćemo sve što smo planirali i ostvariti“, poručio je načelnik Bakšaj.

Župan Koren je uputio čestitku te istaknuo kako je Sokolovac primjer sredine koja jako dobro brine o sebi zahvaljujući dobrom vodstvu.

„Čestitam načelniku i timu suradnika koji ga prati, uistinu nije lako voditi ovako veliku i rasprostranjenu općinu. Ovaj Društveni dom u kojem se danas nalazimo koji je tako krasno obnovljen tome svjedoči, a nasuprot je i sakralni objekt koji se obnavlja u čemu pomaže i Županija. Podršku imate i u državnim tijelima, a dobro se oslanjate i na europske fondove bez kojih se ne bi moglo raditi ovim tempom. Iskreno vam čestitam na svim postignućima, u nama ćete uvijek imati vjerne partnere“, kazao je župan Koren.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota je dodao kako je i sam u vrijeme mandata zamjenika župana često boravio na ovom području te je napredak Općine očigledan.

„ Drago mi je što ste uspjeli formirati dobar tim koji razvija projekte, tu imate i veliku pomoć u PORA-i i Županiji jer znamo da želite pružiti stanovništvu maksimalno koliko je to moguće u ovom našim okvirima. Čestitam na uspjesima, siguran sam da će ih biti još i da ćete imati potporu svih razina vlasti“, istaknuo je Sobota.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak se prisjetio vremena kada je obnašao dužnost prvog načelnika Općine te čestitao na svemu što se napravilo u proteklom razdoblju.

„U vrijeme kada se formirala Općina resursa je bilo vrlo malo, radili smo koliko smo mogli, no polako smo stvarali sve one uvjete koje ova Općina zaslužuje. Trebamo voditi brigu o našim mladima i obiteljima koje trebamo zadržati ovdje jer ovo je krasan kraj s dobrim i vrijednim ljudima koji poštuju različitosti. Realizirali ste brojne projekte, imate našu punu podršku da tako nastavite i dalje“, naglasio je predsjednik Felak.

Prigodnim riječima obratili su se i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž te načelnica Općine Böhönye Zsoldos Márta Piroska koji su čestitali na svim postignućima Općine.

Svečanosti su uz članice i članove Općinskog vijeća i načelnike općina, prisustvovali i izabrani saborski zastupnik Tomislav Golubić, zamjenica ravnatelja OB Koprivnica Biljana Marković, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, predstavnici koprivničkih gradskih komunalnih poduzeća, predstavnici vjerskih zajednica, članovi DVD-ova s područja općine, udruge žena i članovi sportsko rekreativnih udruga te mnogobrojni gosti i mještani.

Sokolovac_43 (1) Sokolovac_42 (1) Sokolovac_41 (1) Sokolovac_40 Sokolovac_39 Sokolovac_38 Sokolovac_37 Sokolovac_36 Sokolovac_35 Sokolovac_34 Sokolovac_33 Sokolovac_32 Sokolovac_31 Sokolovac_30 Sokolovac_29 Sokolovac_28 Sokolovac_27 Sokolovac_26 Sokolovac_25 Sokolovac_24 Sokolovac_23 Sokolovac_22 Sokolovac_21 Sokolovac_20 Sokolovac_19 Sokolovac_18 Sokolovac_17 Sokolovac_16 Sokolovac_15 Sokolovac_14 Sokolovac_13 Sokolovac_12 Sokolovac_11 Sokolovac_10 Sokolovac_9 Sokolovac_8 Sokolovac_7 Sokolovac_6 Sokolovac_5 Sokolovac_4 Sokolovac_3 Sokolovac_2 Sokolovac_1