Općina Rakovec veliko gradilište; u tijeku radovi na gradnji vodovoda

8. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Općina Rakovec veliko gradilište; u tijeku radovi na gradnji vodovoda


Općina Rakovec veliko je gradilište. U tijeku su radovi na gradnji vodovoda u okviru projekta Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok Vrijednost projekta je 883.885.327,00 kn sufinanciranog EU sredstvima i to prve faze projekta.

Rezultat je to profesionalizma župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, Hrvatskih voda, resornog ministarstva, te zajedničke tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

– Posebno veseli i važno je istaknuti da je u pripremi i druga faza gradnje vodovoda za koju je već pripremljen veliki dio projektne dokumentacije, a time bi vodovod trebala dobiti i ostala sela u općini Rakovec – rekla je Brankica Benc, načelnica općine Rakovec.

rakovec vodovod (2)

Trenutno se radovi izvode u Rakovcu, Dropčevcu, Dvorišću, Brezanima i Hruškovcu, a projektom su osigurani i besplatni priključci za domaćinstva.

– Ovi projekti u općini Rakovec podići će standard života i stvoriti okruženje za bolji i kvalitetniji život svih stanovnika, te potaknuti gospodarsku aktivnost – kazala je.

Ove godine planirana su i sredstva za projekt precrpne stanice izgrađene kanalizacije u PZ Mlaka, nastavno na idejno rješenje projekta kanalizacije na cijelom području općine.

Dragan Vicković/prigorski.hr

 

Facebook Comments