Općina Rakovec postala je veliko gradilište

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Općina Rakovec postala je veliko gradilište


Općina Rakovec postala je veliko gradilište. U sklopu projekta vodovoda – Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok započelo izvođenje radova u općini Rakovec.

Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok povijesni je projekt, jer obuhvaća i male sredine, a koje bi teško svojim proračunima mogle izgraditi vodovod i osigurati svojim stanovnicima besplatne priključke i sigurnu pitku vodu, te je jedan od najvećih vodoopskrbnih EU projekta u Hrvatskoj.

Ideja, dugotrajna priprema, te sada konačno realizacija projekta vrijednog 883.885.327,00 kn od toga EU sredstva 483.953.845,00 kn rezultat su profesionalizma i ustrajnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, Hrvatskih voda, resornog ministarstva, te zajedničke tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

IMG_6892

Kao velika javna investicija, kojom se osigurava veliki priljev EU sredstava na istok Zagrebačke županije ista će osigurati nova radna mjesta, te potaknuti gospodarsku aktivnost i potrošnju i to u trenutku kada su zbog pandemije Covid 19, ugrožena radna mjesta, ali i zaustavljeno puno privatnih ulaganja.

IMG_6837

– U općini Rakovec već postoji magistralni vodovod i mreža na cca 25 % pokrivenosti u naseljima, a istim će se mreža proširiti za dodatnih 11 km. Projekt pokriva i besplatne priključke za domaćinstva na novoj trasi, ali i na već postojećoj mreži. Radovi su započeli u Rakovcu i Dropčevcu, a nakon toga kreću u Dvorišću, Hruškovcu i Brezanima što će u Općini Rakovec podići standard i stvoriti okruženje za bolji i kvalitetniji život svih stanovnika – rekla je Brankica Benc, načelnica općine Rakovec.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments