Općina Kalnik dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju pomoćnog sportsko vatrogasnog centra Carski vrt Kamen na lokaciji Kalnik-Kamenica.

Ovo je jedna od dvije građevinske dozvole iz zajedničkog programa izgradnje sportsko vatrogasnog centra Carski vrt na Kalniku.

kamen5

Projekt obuhvaća manju zgradu s dvije svlačionice, zasebnim sanitarnim čvorom i kotlovnicom. Nogometno igralište napravljeno je od umjetne trave sa svim standardima Fife. Uz nogometno igralište bit će vanjska teretana, te bazen 20×6 metara s garderobom i toaletima, kao i prvo igralište za veliki tenis u Općini Kalnik.

kamen4

-Teško smo došli do ove faze projektne dokumentacije. Osobito se zahvaljujemo mještanima koji su prodali zemljište, te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na sufinanciranju projektne dokumentacije.

Spremni smo krenuti u još jedan veliki europski projekt kako bi se realizirao san naših mještana, osobito treće životne dobi koji su davne 1973. godine započeli igrati nogomet na ovom mjestu – izjavio je općinski načelnik Mladen Kešer.

kamenkamen6