Proteklog vikenda općinski načelnik Darko Sobota je s predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Patačkom i službenicama JUO Općine Kalinovac boravio u Istarskoj županiji, Općini Bale, javljaju iz Općine Kalinovac.

Naime, na jednoj od proteklih sjednica, Općinsko vijeće Općine Kalinovac donijelo je Odluku o sklapanju Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Općine Kalinovac i Općine Bale-Comune di Valle kojim se uspostavlja međusobna suradnja i prijateljski odnosi između dviju općina.

bale kalinovac (2)

Općinski načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio i načelnik Darko Sobota potpisali su Sporazum o prijateljstvu u subotu 30. travnja u prostorijama Palače Soardo-Bembo. Potpisu su nazočili i članovi Općinskog vijeća te službenici Općine Bale.

Inače, Općina Bale smještena nadomak Rovinja, Vodnjana, Kanfanara i Svetvinčenta očuvano je područje Istre koje je izbjeglo sve oblike devastacija i danas s ponosom može reći da je to područje gotovo djevičanske ljepote koje se odlikuje vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem. Općina Bale rasprostire se na 81,65 kilometara četvornih, danas u njoj živi 1.295 stanovnika.