Okupili su se mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije

19. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Okupili su se mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije


U Biskupskom domu u Varaždinu u utorak, 16. lipnja na svoj generacijski susret okupili su se mladi svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Požeške i Sisačke biskupije koji su zaređeni za prezbitere 2018. godine, javlja Varaždinska biskupija.

Tijekom susreta i druženja razmijenili su svoja iskustva prvih svećeničkih koraka te su se kroz razgovor prisjetili svojih ređenja i zajedničkog života u zagrebačkoj bogosloviji.

Središte susreta bila je sveta misa koju je u kapeli Biskupskog doma predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Svetom misom željeli su zahvaliti za svećenički poziv i prve dvije godine svećeništva. U uvodnim riječima biskup je istaknuo da je potrebno zahvaliti Kristu i okupiti se oko Njega jer je On razlog međusobne povezanosti i poznanstava svećenika koji su zajedno rasli u hodu prema svećeništvu.

 

Promišljajući nad misnim čitanjima, biskup Radoš je progovorio o liku proroka Ilije iz prvog čitanja istaknuvši njegovu jasnoću i oštrinu koje se mogu prepoznati i kod mladih ljudi. Prisjetio je svećenike na Ilije riječi: „Nisam bolji od otaca svojih“ i potaknuo ih kako je spremnost prihvaćanja puta na kojemu se nalaze ispravan put te kako u svom mladenačkom poletu u drugima mogu prepoznati prepreke života, ali u njima mogu pronaći i put koji je od Boga darovan i usmjeren.

Nakon slavlja euharistije mladi su svećenici zajedno objedovali, a potom su obišli prostore središnjih biskupijskih ustanova.

Facebook Comments