Oko 7000 vjernika iz Zagreba na hodočašću u Mariji Bistrici

19. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Vjera Oko 7000 vjernika iz Zagreba na hodočašću u Mariji Bistrici

Marko Prpić/PIXSELL


Oko 7000 osoba okupilo se u nedjelju u Mariji Bistrici na 290. zavjetnom hodočašću vjernika Grada Zagreba koje je ove godine održano pod geslom “Dom na čuvaj Božja Mati”.

Većina vjernika krenula je iz Zagreba u ranim jutarnjim satima kako bi na vrijeme stigli na središnje misno slavlje koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Misa je održana na otvorenom, te stoga nije bilo ograničenja broja prisutnih vjernika, ali je zbog epidemioloških mjera ove godine otkazana procesija oko bazilike.

Kardinal Bozanić, uz ostalo, poručio je hodočasnicima iz Zagreba da se ne mogu zanemariti rane koje su na njima ostavila dva potresa – u Zagrebu i na Banovini te istaknuo kako nije važno samo obnoviti zidove, već i umanjiti muku onih koji su ostali bez svojih domova.

Inače, jučer je u Mariju Bistricu dopješačilo i 1500 mladih iz Zagrebačke nadbiskupije.

Mladi vjernici Zagrebačke nadbiskupije 19. put su hodočastili u Svetište Majke Božje Bistričke na početku školske i akademske godine. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih “Ljubav usprkos svemu” (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia.

(Hina)