Hrvatska nogometna reprezentacija nije se plasirala u osminu finala Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Vatreni su skupinu završili kao trećeplasirani s osvojena dva boda, što nije bilo dovoljno za prolaz. Hrvatska je poražena s 3:0 od Španjolske, te je upisala dva remija, 2:2 s Albanijom i 1:1 s Italijom, piše jutarnji.hr.

Izbornik Zlatko Dalić i igrači su se tako prije kraja turnira vratili u Hrvatsku, a njihov dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu bio je očekivan oko 11:10, no avion je kasnio u dolasku. Gotovo svi reprezentativci bili su u avionu. Nedostajali su tek Josip Stanišić, Marin Pongračić i Luka Sučić koji su ostali u Njemačkoj i putovali prema Münchenu.

Avion s ostalim Vatrenima iz Berlina je kasnio čak dva sata, a kasa su sletjeli izašli su pred medije i navijače, no nisu davali izjave, već samo podijelili nekoliko autograma i fotografirali se s najmlađima. Luka Modrić je dobio ovacije stotinjak navijača koji su čekali svoje ljubimce, a jedini koji se obratio novinarima bio je izbornik Zlatko Dalić koji je samo kratko rekao:

– Tužni smo, ali lijepo je da nas ljudi dođu pozdraviti. Hvala im na tome. Nismo to očekivali. Hvala svima.