OI: Vratio se Ivan Kvesić

9. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sport OI: Vratio se Ivan Kvesić

Zeljko Hladika/PIXSELL


Prvi hrvatski karataš koji je nastupio na olimpijskim igrama Ivan Kvesić se sa svojim trenerom Danielom Vučićem i bratom Anđelom Kvesićem u ponedjeljak vratio u Hrvatsku s Igara u Tokiju gdje nije uspio osvojiti odličje u kategoriji preko 84 kilograma iako je aktualni svjetski prvak.

“Popravni ispit čeka nas vrlo brzo, zato želim da se prije svega odmoriš i vratiš treninzima. Čeka te obrana naslova svjetskog prvaka i siguran sam da ćemo se svi zajedno opet veseliti”, rekao je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek prilikom dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci.

“Ivane, mi dvije godine pratimo Vaša nastojanja da se kvalificirate za Tokio. Znamo koliko ste truda uložili u to. Peto mjesto je odličan rezultat, i bez obzira što karatea neće biti na sljedećim Igrama, budite bez brig, mi ćemo vas i dalje pratiti”, dodao je direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković.

Kao pravi sportaš, Ivan Kvesić nije tražio ispriku u tatamiju, vremenu, leđima koja su ga zaboljela dva dana prije borbi. Shvatio je da nije bio pravi i dao sve što je mogao. U prvoj borbi dana on je pobijedio Saudijca Tarega Hamedija 3-2, zatim je doživio dva poraza, od Iranca Sajeda Ganjzadeha 1-3 te Kanađanina Daniela Gaysinskkog 1-4. Time je izgubio šansu za polufinale, odnosno borbu za medalje. “Pirova pobjeda” protiv Amerikanca Briana Irra samo je uljepšala ukupni dojam. Povijesna prilika za medalju tako  je propuštena, jer karatea nema u olimpijskom programu za Pariz 2024. godine.

“Sad je teško bilo što reći. Naravno da sam rezultatski razočaran, al kako vrijem bude odmicalo tako ću biti sve ponosniji što sam uspio izboriti svoj nastup među 10 ljudi iz cijelog svijeta. Na kraju se ispostavilo da su dva finalista iz moje skupine i ispostavila se da je bila teška skupina. Bilo je stvarno lijepo”, izjavio je Kvesić.

(Hina)