Na pulskom stadionu SRC Veruda – Uljanik u nedjelju je održano 24. Otvoreno pojedinačno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 105 paraatletičara iz osam europskih zemalja.

Od hrvatskih paraolimpijaca treba istaknuti rezultat Miljenka Vučića u kugli od 13.49 metara, kao i Velimira Šandora u disku s daljinom od 20.02 m. Matija Sloup je kugli ostvario rezultat 9.68 m, Ivan Katanušić u disku 58.65 m, te Mikela Ristoski u skoku u dalj od 5.40 m.

Izbornik Damjan Sedić istaknuo je kako se desetak što evidentnih, što mogućih putnika na paraolimpijske igre u Tokiju nametnulo svojom trenutačnom formom.

“Svi su oni nagovijestili dobru sportsku sezonu tako da se nadam dobrim rezultatima na Europskom prvenstvu u Poljskoj od 2. do 5. lipnja. Pred nama je i 25. travnja ekipno prvenstvo, najvjerojatnije u Zagrebu. Žalosti me što smo zbog pandemijskih razloga morali reducirati nastupe naših paraatletičara izvan Hrvatske kako bismo prevenirali moguće oboljenja od covida,” kazao je izbornik Sedić dodavši kako će hrvatske boje u Tokiju braniti deset paraatletičara.

(Hina)