Održano je Gradsko natjecanje u čitanju naglas u Svetom Ivanu Zelini

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Održano je Gradsko natjecanje u čitanju naglas u Svetom Ivanu Zelini


Gradsko natjecanje u čitanju naglas održano je u opuštenoj atmosferi školske knjižnice Osnovne škole Dragutina Domjanića u organizaciji Gradske knjižnice Sveti Ivan Zelina. Osam učenika natjecalo se u mlađoj kategoriji -3., 4. i 5. razredi te dvoje u starijoj kategoriji – 6., 7. i 8. razredi.

Sve su to strastveni čitači koji su pokazali svoje umijeće i podijelili radost čitanja te preporučili drugima omiljene knjige. Bilo je tu raznih žanrova, čitali su se neki poznati naslovi, kao na primjer “Čarobnjak iz Oza”, “Petrica Pričalica”, “Bambi”, ali i novi, poput “Darcy Burdock”, “Izum Hugoa Cabreta” ili pak “Djevojčica koja je pila mjesečinu”.

Prosudbeno povjerenstvo činili su: Stjepan Dragija, Marina Krljan Žilavec i Maja Valjak.

– Čestitamo pobjednicama Veroniki Pomper u mlađoj kategoriji i Magdaleni Mariji Marković u starijoj kategoriji koje će naš grad predstavljati na županijskom natjecanju 8. studenoga na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u Zagrebu – kazali su.

prigorski.hr

Facebook Comments