Na sjednici izborne skupštine Hrvatske udruge za beatifikaciju kraljice Zite, održane 18. prosinca 2021. u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu, izabrano je novo predsjedništvo udruge. Na mjesto tajnika izabran je Hrvoje Matić, dok su ponovo na mjesto predsjednika i potpredsjednice izabrani Claude Grbeša i Iva Pavković, na još jedan četverogodišnji mandat, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Na redovnoj skupštini Udruge koja je uslijedila posebno se raspravljalo o obilježavanju 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskog, zadnjeg austrijskog cara i hrvatsko-ugarskog kralja (1887.-1922.) i supruga službenice Božje Zite, koja se obilježava iduće godine. Udruga planira organizirati nekoliko manifestacija, u suradnji s Bratstvom bl. Karla Austrijskoga, a u dogovoru s „Molitvenom udrugom cara Karla za mir među narodima“ sa sjedištem u cistercitskoj opatiji Heiligenkreuz u Austriji, koja vodi kauzu kanonizacije bl. Karla Habsburškog. Osim znanstvenog skupa i izložbe, planirane su također svete mise u Zagrebu, u Lovranu, kao i u Sarajevu, tri mjesta gdje se nalaze relikvije bl. Karla Habsburškog.

Relikvije bl. Karla Austrijskoga Zagrebačkoj je nadbiskupiji na inicijativu i u organizaciji Hrvatske udruge za beatifikaciju kraljice Zite uručila nadvojvotkinja Anne Gabrielle Austrijska, udovica nadvojvode Rudolfa, najmlađeg sina blaženog Karla Austrijskog i službenice Božje Zite, i to 21. listopada 2014., na sam dan njegovog spomendana, što je zapravo datum njegovog vjenčanja s princezom Zitom od Bourbon-Parme (21. listopada 1911.).

Obilježavanje 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskog bit će prigoda da se, po njegovom zagovoru, posebno moli da u ovoj svjetskoj oluji i nemirima europski kršćanski političari, poput bl. Karla, shvate obnašanje vlasti najprije kao služenje Bogu i svojim narodima, te da u njemu pronađu uzor u zauzimanju za očuvanje kršćanskoga identiteta Europe te istinskom zalaganju za mir i jedinstvo Europe.

Preč. dr. Vlado Mikšić, duhovnik udruge, prije izborne i redovne sjednice Udruge predvodio je svetu misu u sakristiji zagrebačke Prvostolnice tijekom koje su članovi molili da i službenica Božja Zita, poput supruga bl. Karla, bude uzdignuta na čast oltara kako bi zajedno bili uzorni primjer kršćanske bračne ljubavi. Članovi Udruge u svojim su se molitvama sjetili nedavno preminule s. Marine Škunca, časne majke opatice Benediktinskog samostana svetog Andrije ap. na Rabu, koja je bila počasna članica Udruge.