Udruga hrvatskih branitelja Klub 61. lad PZO Koprivnica danas je u otvorenom objektu udruge na jezeru Jegeniš organizirala i provela planiranu aktivnost „Edukativno druženje“ sa polaznicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica. Uspješna suradnja Kluba 61. lad PZO Koprivnica i COOR Podravsko sunce započela je još 2019. godine, a koja traje i dalje.

Osamnaestero djece u pratnji roditelja, rehabilitatora i asistenata boravilo je u prirodi, pri čemu su pomogli braniteljima urediti okoliš oko objekta i posaditi cvijeće u tegle, a djeca su se okušala i u pecanju ribe na plovak te u raznim društvenim i zabavnim igrama.

Edukativno_druzenje_Jegenis_02

Provedbom ove aktivnosti želi se ukazati široj društvenoj javnosti da u našem okruženju postoje osobe koje su zbog zdravstvenih razloga u potrebi i kojima je potrebna pomoć svih nas, a ne samo roditelja i institucija koje brinu i skrbe o njima.

Članovi udruge Klub 61. lad PZO Koprivnica zahvaljuju Gradu Koprivnici koji ih prati u realizaciji ovog projekta, GKP Komunalac d.o.o. koje im je za ovu aktivnost doniralo humus i OPG-u Mladen Povijač iz Reke koje je osiguralo presadnice cvijeća.