Molitveno bdijenje održano je na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak, 7. lipnja u župi Svete Ane u Bjelovaru, kao duhovna priprema za prezbitersko ređenje trojice đakona u bjelovarskoj Katedrali, izvijestili su iz Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Bdijenje je održano u župi iz koje potječe jedan od ređenika, đakon vlč. Lucijano Čanagdžija. Uz njega bdijenju su prisustvovali i drugi ređenici, vlč. Mario Perinec i vlč. Alen Zelčić.

Bdijenje2

Predvoditelj bdijenja bio je župnik vlč. Franjo Faltak, a glazbom je pratio zbor mladih župe sv. Ane.

U prvom dijelu bdijenja slavljena je Služba Riječi u kojoj je navješten odlomak Ivanova evanđelja u kojemu se Isus objavljuje kao dobri pastir (Iv 10). U propovijedi je vlč. Franjo potaknuo vjernike na molitvu za sve svećenike, a posebno za trojicu prisutnih đakona koji se nalaze na početku prezbiterskog služenja. Napomenuo je kako svećenici u životu mogu imitirati dobrotu Dobroga Pastira jedino ako se uvijek suobličuju njegovom Presvetom Srcu.

U drugom dijelu bilo je Euharistijsko klanjanje u kojem su okupljeni zahvaljivali za dar trojice novih prezbitera i molili za dar novih duhovnih zvanja.

Na kraju je bilo druženje i okrjepa koju je pripremila župna zajednica.