U organizaciji Matice hrvatske – ogranak u Đurđevcu, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Gradske knjižnice Đurđevac održano je 16. Natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića.

Prisutne je pozdravila ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber koja je naglasila da je ovo završni događaj u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji je ove godine bio posvećen mladima. U ime organizatora nazočnima se obratio prof. Zdravko Seleš koji je istaknuo značaj književnika Frana Galovića u hrvatskoj književnosti.

Uslijedila je recitalna seansa na kojoj je 12 učenika Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac krasnoslovilo poeziju Frana Galovića.

Nakon glasanja publike, proglašeni su i pobjednici: treće mjesto osvojila je Franka Blažok recitiranjem pjesme “Klet”, drugo mjesto osvojio je Marko Dautanec pjesmom “Kum Martin”, a prvo mjesto pripalo je Davidu Kuzmiću koji je krasnoslovio pjesmu pod nazivom “Stari grad”.

-Čestitamosvim recitatorima i zahvaljujemo prof. Selešu što dugi niz godina prenosi ljubav prema kajkavskoj riječi na mlađe naraštaje!- zaključno je rekla ravnateljica.