Nakon Sportskih susreta umirovljenika održanih u srpnju ove godine u Banovu , vrbovečki Crveni križ organizirao je još jedne Sportske susrete predviđene projektom „BuBa“. Ovoga puta, susreti su održani na području otoka Raba, u suradnji s lokalnim društvom Crvenog križa, partnerom na projektu.

Susreti su okupili 80-ak umirovljenika s područja Vrbovca i okolnih općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka. U sklopu programa Sportskih susreta, imali su priliku obići i poznati Goli otok i općinu Lopar te širi centar Raba.

IMG-20220916-WA0018

I ovoga puta, u Sportskim susretima sudjelovali su predstavnici Gradske udruge umirovljenika Vrbovec, vrbovečke podružnice Sindikata umirovljenika, članice Udruge Sv Margareta iz Dubrave kao i članovi udruga umirovljenika općine Gradec, Preseka i Farkaševac.

Umirovljenici su na lokalnoj Rajskoj plaži demonstrirali vještine u kartanju belota, boćanju, plivanju, preskakanju užeta, društvenim igrama te odbojci, a nakon službenog dijela, zasluženo su odmorili uz ručak i kupanje.

IMG_20220914_150455

Jednodnevni izlet završili su obilaskom grada Raba. Puni pozitivnih dojmova, u Vrbovec su se vratili u kasnim večernjim satima. Još jednom, umirovljenici su pokazali kako mirovina nije vrijeme za mirovanje, već za aktivno uživanje, učenje i druženje.