Održane radionice za izradu programa u sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ GDCK Koprivnica

19. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održane radionice za izradu programa u sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ GDCK Koprivnica


U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održane su radionice za izradu programa u Svetom Martinu na Muri 17. i 18. veljače 2021.

Na radionicama za izradu programa sudjelovali su djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji rade na provedbi projekta ‘Volonter penzioner’ i predstavnici projektnih partnera iz Grada Koprivnice i Društva žena ‘Kamengrad’ iz Starigrada.

Uz njih je bilo i nekoliko umirovljenika koji su se već uključili u neke od aktivnosti u projektu ‘Volonter penzioner’ te su na radionicama podijelili svoja dosadašnja iskustva. Prvoga dana održane su radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti, a drugoga dana za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti. Ovom prilikom ukratko su predstavljene aktivnosti koje se već provode u projektu ‘Volonter penzioner’ i one koje će tek započeti.

Radionice za izradu programa održane su s ciljem definiranja programa prema kojima će se provoditi aktivnosti u projektu, pogotovo nakon što će se osnovati Klub za umirovljenike. U Klubu za umirovljenike, u koji se mogu uključiti svi zainteresirani umirovljenici, a koji će biti uspostavljen u posebno opremljenom prostoru održavat će veliki broj aktivnosti. Neke od tih aktivnosti su informatičke i zdravstvene radionice. Izrađena dva programa za radionice u kojima će se ostvariti međugeneracijska suradnja. Informatičke i zdravstvene radionice provodit će se na način da će mladi uz mentore informatičke i medicinske struke svoja znanja i vještine prenositi umirovljenicima uključenima u projekt ‘Volonter penzioner’.

Kulturne i umjetničke aktivnosti podrazumijevaju održavanje kreativnih radionica na kojima će se umirovljenici upoznati s likovnim tehnikama, razvijati svoje vještine i upoznavati se s umjetnošću tijekom posjeta različitim izložbama u galerijskim i muzejskim ustanovama. Dogovoreno je da će umirovljenici, koji će biti uključeni u Klub umirovljenika, posjetiti neke od najpoznatijih kulturno-umjetničkih manifestacija i mjesta koja su bogata povijesnom i kulturnom baštinom sukladno željama umirovljenika. Organizirat će se posjeti nekima od atraktivnih muzeja i tradicionalna hodočasnička mjesta. Sve kulturno-umjetničke aktivnosti organiziraju se s ciljem poticanja aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’ da se jave na broj 048/642-193. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook Comments