Održana završna konferencija projekta „Mirna starost“ u Križevcima

16. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Održana završna konferencija projekta „Mirna starost“ u Križevcima


Završna konferencija projekat „Mirna starost“ održana je u petak,13. studenog 2020. u Križevcima.

Konferencija se održala u Hotelu Kalnik, a na njoj su predstavljeni postignuti ciljevi i rezultati koji su se ovim projektom ostvarili.

Podsjetimo, projekt „Mirna starost“ provodi se uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se na području grada Križevaca i pripadajućih općina.

projekt križevci crveni križ (4)

Partner na projektu je Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u čijem su se prostoru održavale edukacije, okrugli stol i javna tribina za krajnje korisnike projekta sa područja grada Križevaca dok su se edukacije za stanovnike općina održavale u prostorima općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, ali i edukaciji osoba treće životne dobi o prednostima i nedostacima sklapanja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, smanjenju zlouporabe ovakvih ugovora od strane pružatelja uzdržavanja te podizanju razine svijesti o pravima starijih osoba.

projekt križevci crveni križ (3)

Predviđene i provedene aktivnosti projekta su edukacije, okrugli stol i javna tribina u koje se uključilo preko 150 osoba u lokalnoj zajednici, a čiji je glavni cilj bio educirati osobe treće životne dobi o sklapanju ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Napominjemo kako su se sve aktivnosti projekta provodile na siguran način uz mjerenje temperature i korištenje zaštitne opreme, a sve prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

projekt križevci crveni križ (2)

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i ubuduće će aplicirati projekte kako bi sudjelovalo u podizanju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici – poručili su iz Društva.

Facebook Comments