Održana svečana sjednica Općine Novigrad Podravski

17. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana svečana sjednica Općine Novigrad Podravski

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine


Općina Novigrad Podravski u povodu proslave svojega dana pripremila je niz različitih aktivnosti. Danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Zlatko Makar, piše Glas Podravine i Prigorja.

– U novom smo političkom i razvojnom ciklusu – istaknuo je Makar te poželio svim gostima ugodan boravak u Novigradu Podravskom.

dan_opcine_novigrad26-2048x1365

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Načelnik Zdravko Brljek istaknuo je velike uspjehe Općine u protekle četiri godine.

– U prve dvije godine vraćali smo poprilično velike dugove, plaćali smo naslijeđene kredite i borili se s tekućim obvezama. Te prve dvije godine očito su bile uspješne jer Općina više nikome ništa nije dužna prvi puta nakon 20 godina, a onda smo dvije godine realizirali neke za nas važne poslove – kazao je Brljek.

dan_opcine_novigrad27-2048x1365

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Na sjednici je prikazana prezentacija koja je govorila o svim važnijim uspjesima u prethodne četiri godine. Naglašena je transparentnost i javno objavljivanje načina trošenja općinskog novca koje je općinskom vodstvu iznimno važno, a u svega dvije godine napravljeno je 17 velikih projekata.

– Napravili bismo i više da nismo zatekli jako lošu situaciju kada smo došli na vlast – kazao je Brljek te zahvalio svim općinama, gradovima i Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj pomoći koju su im pružili, a zahvaljujući kojoj su se poboljšali brojni segmenti života u općini.

Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad kazao je da zajedničkim radom općine mogu postići velike uspjehe i razvijati se.

– Napola sam Novigradec čime se ponosim, a ponosim se i svime što je ova općina napravila u protekle četiri godine. Sve sam to vidio svojim očima jer sam svaki tjedan ovdje. Svaka mala sredina koja se razvija znak je da će naša županija opstati. Imamo pregršt mogućnosti koje Novigrad Podravski koristi, povukli su mnogo sredstava kojima financiraju svoje projekte – istaknuo je Sabolić.

dan_opcine_novigrad28-2048x1366

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Ratimir Ljubić, zamjenik župana, također je istaknuo da se ponosi svojim novigradskim korijenima.

– Mnogo je napravljeno, a ima se još puno toga za napraviti pa se nadam da načelnik neće prestati raditi na projektima – kazao je Ljubić.

dan_opcine_novigrad29-2048x1365

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Župan Darko Koren čestitao je općinskom vodstvu na svim dosadašnjim uspjesima.

– Mora se voljeti svaki pedalj ove naše domovine, naše županije i svaki pedalj svake naše općine ako želimo nešto napraviti od Lijepe Naše u godinama koje dolaze. Novigrad Podravski jedna je posebna općina, ona predstavlja jedan specifikum, velika je i razvijena i sigurno je izuzetno važan ljudski faktor upravljanja. Impresionira me povijesno naslijeđe i činjenica da je Novigrad Podravski oduvijek bio, a i sada je, rasadnik kadrova u svim disciplinama i možda bi bio izazov napraviti zapis koji bi to dokazao – rekao je Koren.

dan_opcine_novigrad30-2048x1365

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zaželio je općinskom vodstvu da ustraje na svojemu putu jer je ispred njih jedno sjajno razdoblje.

– Prije nekoliko godina kada sam se prvi puta imao priliku obratiti na vašoj svečanoj sjednici, poželio sam da ostvarite sav svoj potencijal i postanete prekrasna općina. Danas mogu reći da ste na najboljem putu da ostvarite sve to i da postanete čak i jedan mali gradić – kazao je Jakšić.

dan_opcine_novigrad31-2048x1365

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Dodijeljene su zahvalnice i pohvalnice i to posthumno Štefaniji Vulić Štefki, zahvalnica Zrinki Roksandić te pohvalnica Dominiku Vuljaku.

U sklopu sjednice organiziran je i bogat kulturno-umjetnički program koji su uveličali članovi KUD-a Delovi te članovi KUD-a Ivan vitez Trnski svojim glazbenim i plesnim umijećem.

Facebook Comments