Održana svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2019. godini

12. prosinca 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska Održana svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2019. godini

Josip Regović/PIXSELL


U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održala se svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2019. godini.
Državna nagrada za volontiranje dodjeljuje se od 2007. godine i najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje i doprinos promicanju volonterstva.

Državna nagrada za volontiranje u 2019. godini dodjeljuje se u četiri kategorije: u kategoriji fizičke osobe – volonter/volonterka, u kategoriji fizičke osobe – koordinator/koordinatorica volontera, u kategoriji pravne osobe – organizator volontiranja i u kategoriji pravne osobe – organizator volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju.

Ove godine, na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, po prvi put se dodjeljuje Nagrada organizatoru volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju kako bi se podržali inovativni volonterski programi koji predstavljaju značajan iskorak u području razvoja volonterstva.

„Ove godine zaprimljen je najveći broj izvješća; gotovo 1500 organizatora koji su uložili svoje vrijeme i resurse u planiranje i koordinaciju volonterskih aktivnosti izvijestilo nas je o organizaciji volonterskih aktivnosti za više od 62 000 volontera koji su pak nesebično izdvojili više od 3 200 000 sati da bi zajednicu u kojoj žive učinili boljim mjestom. Činili više, jer to žele, ne jer to moraju. Pomagali neposredno korisnicima njihovih volonterskih aktivnosti, ali i obogatili cijelu društvenu zajednicu“, izjavila je ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković.

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, među brojnim pristiglim prijavama kandidata i kandidatkinja za Državnu nagradu za volontiranje u 2019. godini, izdvojio je pojedince i organizacije koji su se najviše istaknuli u području volontiranja i organiziranja volontiranja te pridonijeli općoj dobrobiti i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj. Državna nagrada za volontiranje u 2019. godini, na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, u kategoriji volontera/volonterke dodijeljena je gospođi Mirni Grgić iz Osijeka, u kategoriji koordinatora/koordinatorice gospođi Nataliji Kožić Lukačević iz Suhopolja, u kategoriji organizatora volontiranja Udruzi za promicanje potreba djece, mladih i odraslih osoba s posebnim potrebama „Smiješak za sve“ iz Zagreba te u kategoriji organizatora volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju Savezu izviđača Hrvatske iz Zagreba.

„Kada govorimo o novčanom doprinosu volontera, govorimo o 107.000.000,00 poklonjenih kuna u 2018. godini. Hvala im, hvala vam na tome!“, istaknula je ministrica Bedeković.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za volontiranje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku želi zahvaliti svim volonterima, koordinatorima volontera i organizatorima volontiranja na nesebičnom darivanju slobodnog vremena, suosjećanja, znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice te ohrabriti i potaknuti druge da svojim uključivanjem u volonterske aktivnosti pridonesu izgradnji boljeg, humanijeg i solidarnijeg društva.

Facebook Comments


[ssba]