Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić dodijelio je u subotu priznanja najuspješnijim sudionicima 28. Smotre Sveučilišta na kojoj se tijekom tri dana više od 30 tisuća maturanata i studenta informiralo o studijskim programima, upisima i studentskom životu.

Učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i zainteresiranima predstavili su se 31 fakultet i tri akademije koji su podijelili informacije o studijskim programima, upisnim uvjetima, studentskom životu, kao i o drugim pojedinostima važnim pri donošenju odluke o upisu na fakultet i odabiru budućega zanimanja.

Priznanje za doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja dobio je Prehrambeno-biotehnološki fakultet, dok je za komunikativnost i susretljivost priznanje dodijeljeno Učiteljskom fakultetu.

Filozofski fakultet dobio je priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor, a Fakultet prometnih znanosti bio je najbolji u kategoriji inovativnost u predstavljanju.

Agronomski fakultet dobitnik je priznanja za najbolje promidžbene materijale. Priznanje za izniman doprinos u organizaciji Smotre dobili su sveučilišni Studentski zbor i Studentski centar.

Smotru zagrebačkog Sveučilišta od 9. do 11. studenoga posjetilo je preko 30 000 ljudi, izvijestilo je to Sveučilište.

Uz rektora i prorektore, svečanosti na zagrebačkom Velesajmu bili su dekani, prodekani, profesori i koordinatori Smotre na fakultetima i akademijama te studenti i zainteresirani posjetitelji.

Rektor je na otvarajući 28. Smotru Sveučilišta, na kojoj fakulteti predstavljaju svoje programe budućim studentima istaknuo da je ove godine upisan rekordan broj studenata, napomenuvši da nema dovoljno mjesta u domovima.

Naglasio je da su upisne kvote popunjene gotovo 90 posto, te da su, s obzirom na broj studenata upisanih u sastavnice Sveučilišta, kapaciteti domova premali.