Održana sjednica savjeta za gospodarenje otpadom Grada Koprivnice i sedam općina

14. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana sjednica savjeta za gospodarenje otpadom Grada Koprivnice i sedam općina


Sudionici sustava zajedničkog gospodarenja otpadom koji čine Grad Koprivnica, općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski i Sokolovac, te Komunalac d.o.o. Koprivnica su održali zajedničku sjednicu savjeta za gospodarenje otpadom.

Teme sjednice su bile aktualne promjene u sustavu gospodarenja otpadom u vidu donesenih novih propisa te stanje u sustavu zajedničke provedbe mjera gospodarenja otpadom.

Na sjednici su prisutni upoznati s novim Zakonom o gospodarenju otpadom koji je stupio na snagu 31. srpnja ove godine i rezultatima zajedničkog gospodarenja otpadom. Kao zajednički uspjeh osobito je istaknuto povećanje stope odvojenog prikupljanja otpada kod svih jedinica lokalne samouprave (za prosječno 17,87% od uspostavljanja sustava zajedničkog gospodarenja otpadom), a ujedno su raspravljeni izazovi u daljnjem približavanju zacrtanim zajedničkim i pojedinačnim ciljevima jedinica lokalne samouprave.

Naglasak je stavljen i na poslovne aktivnosti koje Komunalac d.o.o. Koprivnica sustavno provodi kako bi se zadovoljile propisane norme te zakoni i podzakonski akti Republike Hrvatske i Europske unije, te je utvrđena daljnja predanost Komunalca d.o.o. Koprivnica zadovoljavanju svih kriterija i mjera učinkovitog gospodarenja otpadom te zajedničko usmjerenje na princip kružnog gospodarstva u najvećoj mogućoj mjeri.

Facebook Comments


[ssba]