U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Članovi Skupštine usvojili su prijedlog završnog računa za 2023. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić. Ukupni prihodi iznosili su 46.436.373,79 eura, a rashodi 46.284.561,10 eura, te višak prihoda nad rashodima 151.812,69 eura, objavio je HNS na svojim stranicama.

Jednako tako, usvojen je i financijski plan za 2025. godinu koji predviđa ukupne prihode od 39.5 milijuna eura, ukupne rashode u iznosu od 39.490 milijuna te višak prihoda nad rashodima u iznosu od 10 tisuća eura. Usvojen je i program rada Hrvatskog nogometnog saveza za 2025. godinu.

“Vidjeli ste sve uspjehe naših reprezentacija, od A reprezentacije nadalje. U dvije godine smo, evo, osvojili tri medalje s A reprezentacijom – broncu u Dohi, srebro u Ligi nacija i zlato na prekrasnom turniru u Egiptu. Vidjeli smo odličnu atmosferu u reprezentaciji, što će nam svakako biti potrebno na Euru 2024”, rekao je predsjednik HNS-a Kustić.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali FIFA regionalna koordinatorica za europske nacionalne saveze Marion Gavat, savjetnik za nacionalne saveze u UEFI, Jozef Kliment, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, te državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Josip Pavić.