Održana radionica na temu „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“

26. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana radionica na temu „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“


Radionica na temu „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ održana je danas u prostorijama POR-e. Spomenuti projekt provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Općinom Legrad i PORA.

Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije. Program se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Željka Kolar ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije istaknula je kako važnost programa.

– Jedna smo od županija koje možemo reći da imamo puno toga vrijednoga. Imamo puno biološke raznolikosti. Područje na koje smo se ovim programom dotakli, višestruko je zaštićeno područje te je važno i na nacionalnoj razini- istaknula je ravnateljica.

Darko Sobota, koprivničko-križevački župan istaknuo je kako mu je drago da je u projekt uključen osnovno školstvo, dodavši kako vjeruje da će se projektu pridružiti i vrtići.

– Valorizacija vrijednosti tih područja, kreće od onih najmlađih. Ako mi toj djeci skrenemo pozornost na sva ona zaštićena područja u našoj županiji tada smo mi postigli cilj u svemu ovome. Drago mi je što je projekta prepoznat i na razini Europske unije te je od ukupnih pet milijuna kuna sufinanciran s 58 posto sredstava – istaknuo je Sobota.

Dodajmo kako u projektu osim Općine Legrad, sudjeluju i Općine Drnje i Đelekovca.

Facebook Comments