U četvrtak, 19. lipnja u KLIK uredu održana je prva od tri radionice, na kojoj su građani upoznati sa svim mogućnostima gradskog javnog poziva o sufinanciranju izgradnje solarne elektrane i 100% financiranju toplinske izolacije tavana. Ovaj poziv, usmjeren na povećanje energetske učinkovitosti, privukao je građane koji su iskoristili priliku da izravno razgovaraju sa stručnjacima i iz prve ruke saznaju sve što ih zanima.

Radionica je započela predavanjem o uvjetima prijave, kao i o svoj potrebnoj dokumentaciji koju je potrebno prikupiti kako bi se ostvarilo gradsko sufinanciranje. Na radionici su sudjelovali i predstavnici nekoliko projektantskih tvrtki koji su ponudili detaljne upute o tehničkim aspektima izrade projektne dokumentacije te odgovarali na pitanja građana o najnovijim tehnologijama u području solarne energije i toplinske izolacije.

 

Sljedeće dvije KLIK radionice održat će se 11. i 25. srpnja, u prostorijama križevačkog energetsko-klimatskog ureda. Svi građani pozvani su da dođu i iskoriste priliku za informiranje i savjetovanje o mogućnostima koje nudi ovaj javni poziv, u sklopu kojeg grad ima 200.000 eura raspoloživih sredstava.

Predavanje i sve dodatne informacije o javnom gradskom pozivu možete pronaći na linku.

Radionica je održana u sklopu europskog projekta cr0ss renoHome Croatian One Stop Shop for Intergrated Home Renovation, koji KLIK provodi u partnerstvu s DOOR-om i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju.

 

Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije CINEA.D – Prirodni resursi, klima, održiva plava ekonomija i čista energija D.1 – LIFE Energy + LIFE Climate, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava br. 10112009.

O KLIK-u:

KLIK, Križevački laboratorij inovacija za klimu, je energetska zadruga s misijom stvaranja održive i otporne lokalne zajednice na putu energetske tranzicije, prema klimatskoj otpornosti. Kroz aktivnosti u energetsko-klimatskom uredu KLIK okuplja zajednicu, provodi edukativne radionice, pomaže građanima kod projektnih prijava prilikom izgradnje solarnih elektrana, pruža energetsko savjetovanje te surađuje s gradom i partnerima na ispunjavanju zajedničkih ciljeva za dobrobit zajednice.

Ured je za građane otvoren od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati.