KRIŽEVCI – U organizaciji Udruge vinogradara i vinara Bilikum i Križevačkog poduzetničkog centra (Razvojnog centra i tehnološkog parka), održana je prva Križevačka eno – gastro bajka. Predstavnik jednog od organizatora Tihomir Hodak, direktor Križevačkog poduzetničkog centra, rekao je kako je večerašnje događanje mali prilog poticanju hrvatskog gospodarstva.

– Organiziran je kao B2B (Business to business), što znači da postojeće resurse nastojimo upoznati i spojiti sa postojećim poslovnim sustavima. Okupili smo lokalne proizvođače, OPG-e, ekološku proizvodnju, vinare, sve koji nude kvalitetan domaći proizvod, dok smo s druge strane pozvali gospodarstvenike, odnosno poslovni svijet grada Križevaca.

Ovo okupljanje ima za svrhu omogućiti uspostavu poslovnih kontakata, upoznavanje s ponudom i mogućnostima kupnje zaista kvalitetnih proizvoda. Ideja je da u jednom od naših prostora organiziramo izložbeno – prodajni salon ovakvih proizvoda, gdje će se moći dobiti uzorke, te promo materijale svih proizvođača. Naš je zadatak otvoriti prostor povezivanju, a sve u cilju poticanja, revitalizacije i razvoja. Svjesni smo koliko je posla u cilju ostvarenja toga potrebno, napominjemo da je ovo prvi korak. Ovdje je bila jedna ciljana skupina, privrednici, uz ideju da to uskoro ponovimo sa novom ciljanom skupinom – istaknuo je Tihomir Hodak.

tihomir hodak

Denis Maksić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara ‘Bilikum’, suorganizator eno – gastro bajke, rekao je kako je cilj bio upoznati OPG proizvođače sa obrtnicima, ugostiteljima, privrednicima, te različitim institucijama na području našeg grada i upoznati ih kroz prezentaciju i degustaciju sa ponudom naših proizvođača, kako bi oni to mogli uvrstiti u svoju ponudu.

– Naš je plan napraviti jedan prepoznatljiv proizvod ovog kraja, a to bi bio jedan ‘pinklec’, kakvog su ljudi nekoć nosili na ramenu. U ‘pinklecu’ bi se našla butelja vina, sok, sir, pekmez, te neki drugi prepoznatljivi proizvodi našeg kraja. Takav ‘pinklec’ bio bi naš prepoznatljivi poklon za institucije, poslovne partnere, ali bi bila poticana i upotreba ovog poklona među građanima. U budućnosti, nadamo se gostima izvan grada Križevaca, kao i izvan granica Lijepe naše. Stoga će ovakve prezentacije, kojim smo večeras napravili tek prvi korak biti još i značajniji u budućnosti. Mislim da smo za prvi korak uspjeli. Zahvaljujem se svim medijima, pogotovo portalu prigorski.hr  koji nas prati, te se nadam da će u budućnosti ove prezentacije mnogo pomoći našim OPG-ima – istaknuo je Denis Maksić.

denis maksic

Zamolili smo za razgovor i izlagače. Jasmina Rakić Horvat, vlasnica je Seoskog turizma Rakić u Čabrajima. – Danas predstavljamo svoje proizvode, sve je proizvedeno na našem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Naše proizvode plasiramo kroz ugostiteljstvo na našem seoskom domaćinstvu u Čabrajima. Drago mi je da se dogodila ova manifestacija, koja je prema mom mišljenju korisna, jer nama, poljoprivrednim proizvođačima pruža priliku da prikažemo ove naše proizvode, čime se ponosimo i za što vrijedno radimo – rekla je Jasmina Rakić Horvat.

jasmina rakic horvat

Dragutin Posavec (OPG ‘Dragutin Posavec’), bavi se vinogradarstvom. – Ovdje predstavljamo izbor iz naše proizvodnje vina. Uglavnom frankovka, bijeli pinot i graševina, te nešto žutog muškata. Veoma je dobra zamisao da se na ovaj način predstavimo, ali ipak treba pričekati i rezultate – kazao je Dragutin Posavec.

dragutin posavec

Gorana Pavičić, direktorica socijalnog poduzeća Hedona Križevci. – NaGastro bajci posjetitelji mogu upoznati, ali i degustirati naše proizvode. Iako naše poduzeće djeluje već četiri godine, te su naši kupci, kao i građani dobro upoznati s našom ponudom, svaki oblik promocije dobro je došao. Naši proizvodi pokrivaju križevačko tržište, kao i koprivničko, ali prisutni smo i u Zagrebu, uglavnom kroz Spar – filijale, ali i u Hotelu Esplanade, koji je naš stalni partner i veliki razvojni motiv. Putem web-shopa naši proizvodi dolaze u sve kutke Hrvatske – rekla je Gorana Pavičić.

bajka bajka1 bajka2 bajka4 bajka6 bajka8 bajka10 bajka11 bajka12 bajka13 bajka14 bajka15 bajka16 bajka17 bajka18 bajka19 bajka20 bajka22 bajka23 bajka24 bajka25

Zdenko Balog/prigoraki.hr

foto: Zdenko Balog/prigorski.hr